Hur tolkar jag lagtexten EIFS 2011:2 med hjälp av PQ Secure?

Som du säkert känner till trädde den nya lagstiftning EIFS 2011:2 i kraft 1 juli 2011. Vi har fått många frågor om hur den skall tolkas och vilket stöd man kan få av vårt system PQ Secure för att sortera spänningskvalitet i rätt kategori.

I version PQ Secure 2012 har vi tagit fram redskap som enkelt hjälper dig som användare att kontrollera och sortera spänningskvalitén på elnätet. Du kan antingen själv göra det manuellt med några få enkla handgrepp, eller använda vår automatiska rapport med detaljerad information.

I fliken Sag/Swell i PQ Secure kan du enkelt få en översikt och sortering över årets störningar i Kategori A (grönt fält), Kategori B (vitt fält), och kategori C (rött fält). I exemplet nedan ser vi att de flesta registreringarna är under Kategori A. Det finns 1 st registrering i Kategori B och 1 st registrering i kategori C.

bild_1_1

 

 

 

 

 

Genom att klicka på respektive punkt får du snabbt fram detaljerad information om händelsen.

bild_2_1

 

 

 

 

 

Man kan också göra så att man går in i händelseutvärdering och där direkt sorterar händelser. Här får du mer detaljerad information såsom tidpunkt etc.

eifs_haendelseutvaerdering_1

 

 

 

 

 

PQ Secure kan också göra en automatisk utvärdering av EIFS för vald period och redovisa resultatet i rapportform. För exempelrapport klicka här.